måndag 8 december 2014

Var har du ditt Happy Place?

Månadens gästskribent Kristina Landeström

Kristina har planerat, producerat och genomfört möten och events under 20 år i branschen och har sin passion inom möten, kommunikation och design. Sedan 2008 styrelseledamot och engagerad inom MPI Sweden.

Den frågan fick jag från min dotter för ett tag sen och jag har funderat en hel del på den. Ja, var har jag mitt Happy Place? Det var en bra och viktig fråga och jag fick tänka lite innan jag svarade, men kom fram till att jag har flera.

Jag väntar på att deltagare ska kliva in genom dörren till ett event jag har varit projektledare för. Det pirrar lite i magen och jag undrar om jag har kommit ihåg allt, har jag lagt alla pusselbitar och vad kan eventuellt hända som jag inte tänkt på. För något oförutsett kommer säkert inträffa, det gör det alltid oavsett hur mycket man har planerat och förberett. Men det är ju också det som är det härliga att arbeta med möten - man vet aldrig riktigt hur det kommer gå. Sen när allt är igång och man ser glada ansikten, nöjda medarbetare och det rullar - då är det Happy Place.

Jag sitter i ett kreativt planeringsmöte inför ett nytt uppdrag och vi har "brainstorming" och vilda idéer hur vi ska kommunicera budskapet far genom luften. Helt plötsligt säger någon det som för oss vidare i idéarbetet och känslan i kroppen säger "det här blir bra!" - då är det Happy Place.

Jag står inför en ny klass med studenter och ska berätta vem jag är, vad jag jobbar med och varför jag fortfarande efter 20 år i mötesbranschen tycker det är kul, inspirerande, spännande och utmanande. Beskriva processen "från idé till verklighet" det är att skapa, producera och genomföra möten och events. När jag får kontakt och känner att klassen blir intresserade, engagerade och vill veta mer - då är det Happy Place.

Happy Place för mig kan också vara en promenad på stranden en kylig morgon på Österlen, en joggingtur i skogen då jag känner att jag är stark och orkar springa uppför den där jobbiga backen jag inte orkat tidigare, en härlig ritt i skogen med min häst Kenobi då jag tvingas att vara närvarande med honom och inte tänka på något annat eller vara tillsammans med min familj och vänner. Det är härligt att känna det finns många Happy Place!

Nu ställer jag frågan till dig. Var har du ditt Happy Place? Kommentera gärna och berätta!

Avslutningsvis vill jag så här inför julen ge ett tips på en bok och julklapp. En bok som hjälpt mig mycket i mitt arbete med att skapa och producera möten och events. Boken heter "Himmel - Helvete ToR" och handlar om kreativitetens känslor. Innan jag läste den upplevde jag ofta att berg och dalbanan man åker i ett projekt kunde vara härligt hisnande men också svår och jobbig. Men när jag läste "Himmel - Helvete ToR" och kände igen mig förstod jag att de känslorna ingår i den kreativa processen. Författare är Bengt Renander och han beskriver det så här "Den här boken riktar sig till dig som längtar efter en förklaring till varför det kan kännas både så helvetiskt jobbigt och himmelskt underbart i kreativa processer". Du hittar boken på www.kreativitetsutveckling.nu

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi tar gärna emot alla synpunkter, frågor, ris, ros och kommentarer som vi kan få! Välkommen att skriva till oss.