onsdag 13 mars 2013

Att få glädja andra

Månadens gästskribent Annie Bengtson

Annie var med och startade Informus tillsammans med Mikael och tre vänner. Hon har under många år jobbat med försäljning i olika former och vet vad bra service innebär och vikten av att tillgodose kundens behov.


Finns det något mer inspirerande än att få göra andra människor glada!

Inom loppet av bara en månad har jag stått på fyra mässor runt om i landet och träffat många, många trevliga bokare av möten och event. Dagarna på mässgolvet har gått snabbt, tack vare alla glada tillrop.

Ta till exempel kvinnan från Göteborg som fått i uppdrag att hitta ett litet ställe vid havet för sin ledningsgrupp. Hon hade googlat sig igenom hundratals webbsidor och tillbringat två hela dagar på jakt efter rätt plats.

När jag visade henne hur Informus söktjänst gjorde jobbet på mindre än en minut, sken hon upp och sa "Tänk om jag vetat detta förra veckan! Nu blir mitt jobb så mycket lättare!"

Att stå på mässor och träffa alla er som bokar är viktigt för oss. Kvinnan från Göteborg är bara en av många som tycker det är tidsödande att googla efter rätt ställe för sin konferens.

För vilka sökord använder man för att hitta det lilla stället där ledningsgruppen kan konferera ensamma och kostnaden inte spräcker mötesbudgeten? Eller hur googlar man fram en anläggning med 20 grupprum och plats för 500 deltagare?

Visst är de vanliga sökmotorerna fantastiska verktyg när det gäller att vaska fram innehåll man inte visste fanns bland miljoner olika webbsidor. Men att hitta rätt lokal för sitt möte eller event kräver något annat.

Här är några andra kommentarer jag fått:
- Det här var bäst på hela mässan, nu kan jag gå hem!
- Oj vad bra, tänk att jag inte visste om det här förut.
- Det här ska jag använda nästa gång jag ska boka konferens.

Några frågar mig om vi är ett bokningsbolag. Som tar provision.

Men vi jobbar inte så. Vi får en fast summa varje år av anläggningarna. Därför går alla dina pengar till konferensen när du bokar själv via oss. Istället för att en del stannar på halva vägen. Mer möte för dina pengar alltså!

Trots att vi funnits i 17 år, finns det de som ännu inte upptäckt Informus. Hjälp mig att glädja ännu fler genom att berätta för dina vänner om oss!

Berätta också för anläggningarna att du hittade dem genom Informus när du bokar.

Då kommer fler att upptäcka att Google inte har svaren på allt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi tar gärna emot alla synpunkter, frågor, ris, ros och kommentarer som vi kan få! Välkommen att skriva till oss.