måndag 18 oktober 2010

Jag tror på spöken

Ja, jag tänker faktiskt vara så vågad att jag säger det rakt ut. Jag har alltid trott på spöken.

Ända sedan jag var liten har jag varit fascinerad av det övernaturliga. Det gällde i och för sig inte bara spöken då utan också häxor, utomjordingar, osynlighetsdrycker och monster under sängen. Men det behöver vi inte gå in på nu...

Något som alltid får mitt hjärta att slå ett extra slag, är när jag hör talas om hemsökta hotell, slott eller herrgårdar. "Spökar det här?" brukar ofta vara den första frågan jag ställer när jag ska övernatta på en anläggning. Förvånansvärt ofta får jag svaret "Ja, det gör det...". Och visst är det spännande när personalen börjar berätta historier om gamla mord, att gäster har sett en grå skepnad på tredje våningen eller hur låsta dörrar öppnas fast ingen har varit där under natten...

Självklart har jag bott på en del spökhotell, hemsökta vandrarhem, herrgårdar och slott där det händer saker man helt enkelt inte kan förklara. Och jag har varit med om en del märkliga saker där. Här är ett utdrag från min dagbok:


"Plötsligt hörs ett släpande ljud utanför dörren. Ni vet som när någon drar en stol över golvet? Precis så låter det, i flera sekunder. Jag ignorerar ljudet och mamma låtsas inte heller om det. Vi vill ju inte skrämma upp varandra. Mamma försöker kolla mailen i sin dator, men den beter sig jättekonstigt och nästan skriker när hon försöker öppna ett vanligt mail. Jag får en konstig känsla av att vi stör någon och säger åt henne att sluta. Men hon fortsätter.

Släpljudet kommer tillbaka. Nu reagerar vi på riktigt. Vad tusan var det där? Vi är helt ensamma på hela anläggningen och det finns varken djur eller saker i korridoren som kan låta av sig självt! Jag hör hur det spolas vatten någonstans ifrån. Mamma fortsätter med datorn som skriker ännu högre och jag hör en svag duns precis som när någon stänger en kran, följd av en tystnad. Det sista vi hör är ett stort KABRAK som om något slängt ett bord i golvet utanför dörren. Mamma stänger av datorn och då blir det lugnt. Men ingen av oss vågar öppna dörren."Tror du på spöken?

Om du gör det, om så bara litegrann, då tycker du säkert också att det här med hemsökta hotell låter spännande. Hos oss på Informus kan du just nu söka fram det spökhotell i Sverige som passar dig bäst. Vad sägs om en konferens i hemsökta miljöer, en fest på ett spökslott eller varför inte en natt på ett äkta spökhotell?

Och om du är en skeptiker och inte alls tror på spöken, varför inte åka dit bara för att överbevisa att de inte finns? Eller så kanske du vaknar efter en natt i ett spökrum och har helt ändrat uppfattning...

För i ett hemsökt hus kan allt hända. Vågar du övernatta på ett spökhotell?

Det vågar jag.

/Malin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi tar gärna emot alla synpunkter, frågor, ris, ros och kommentarer som vi kan få! Välkommen att skriva till oss.