måndag 14 juni 2010

Ett annorlunda möte!

Hela livet består egentligen av möten. Inte bara affärsmöten och konferenser utan även privat har man ju möten hela tiden. Vilket möte det än handlar om så gäller det att göra det bästa av det. Ger man något bra så får man oftast något bra tillbaka.

Jag har varit med om ett väldigt annorlunda möte under våren. Med ett koltrastpar. De fick den märkliga idén att bygga sitt bo på toppen av vårt parasoll som vi glömt kvar i hörnet av vår veranda. Där låg sen Vera (vi döpte dem till Vera och Nda efter veranda) och ruvade i två veckor. När ungarna kläcktes dök pappa Nda upp och så hjälptes de åt att mata ungarna.

Det har varit enormt intressant att kunna följa den här familjen på så nära håll från början till slut. Att se hur de har hjälpts åt hela tiden och tagit hand om sina fem ungar. När det var dags för ungarna att lämna boet satt de båda en bit bort och höll koll på dem. En efter en flög ut och kraschlandade lite här och där och vips kom antingen Vera eller Nda och lockade bort dem i säkerhet. Jag hade turen att vara hemma hela den dagen och det var fascinerande att se hur både mamma och pappa verkligen brydde sig om de sina.

Så nu är familjen Parasoll lyckligt utflyttad och vi kan återta vår veranda. Ett intressant möte har det varit och man kan väl säga att vi gav varandra något. Vi gav dem lugn och ro och skydd mot faror (de som skulle försökt ge sig på de där små ungarna hade fått med mig att göra) och de gav oss en härlig naturupplevelse. Man kan ju önska att vi människor alltid tog lika väl hand om varandra och visade varandra omtanke och hänsyn. Vilka bra möten vi skulle ha då!

/Annie

1 kommentar:

  1. Jag håller helt med dig! Söta de är! :)

    / Marta

    SvaraRadera

Vi tar gärna emot alla synpunkter, frågor, ris, ros och kommentarer som vi kan få! Välkommen att skriva till oss.