torsdag 20 maj 2010

Tror du på spöken?

– Spökar det här?
Det är nästan alltid en fråga jag ställer till hotellen jag besöker. Av erfarenhet vet jag att de flesta har mycket att berätta, vare sig de tror på spöken eller inte. Dörrar som slår igen, kalla vinddrag, lampor som tänds eller vita skepnader som sveper förbi i korridorerna. Hos en del är det en del av imagen, men hos andra händer det faktiskt saker som bara inte går att förklara…

För ett drygt år sedan samlade vi Sveriges spökhotell och deras spökhistorier på vår sida. Idag är ämnet fortfarande hett. I förra veckan ringde en journalist från Aftonbladet och ville skriva om ”våra” spöken. Det blev en nervkittlande artikel (läs den här) som säkert kan få dig att hålla lamporna tända nästa gång du bor på hotell...

Skulle du våga bo på ett spökhotell? Det är du inte ensam om. Men du kanske har något riktigt bra tips som vi inte har med på vår lista. Eller så kanske du redan har tittat och sovit i ett äkta spökrum… Vi vill gärna höra om dina upplevelser på Sveriges spökhotell! Jobbar du på ett ställe där det spökar? Då har kanske du också något häftigt att berätta? Hämta inspiration från våra fantastiska historier och skicka in till oss!

Här är ett litet smakprov ur Wanbo Herrgårds likkällare:
”I slutet av 1200-talet härjade svarta döden, pesten, i Sverige och släckte många liv. Under denna sjukdomstid förvarades upp till 77 lik i källaren i väntan på begravning vid Malma kyrka. På vintern drogs liken över sjöisarna till kyrkan.
Under samma tid bodde prosten Birgersson i Wanbo. Han var kyrkans utsände och skatteindrivare. Han var ”hård i nyporna” och därför inte särskilt omtyckt av folket i byn. Birgersson försvann spårlöst från Wanbo i början av 1300-talet. Ryktet säger att han blev mördad. Idag kan flera vittna om hans vålnads närhet, både personal och gäster. Och om man uttalar ”Birgersson, ta min hand” i källaren kan man känna en kall vindil...”

Jag önskar er en härlig försommar, men kom ihåg det här:
Om du inte hittar en naturlig förklaring, finns det alltid en möjlighet att det inte existerar någon…

/Malin
Här hittar du Sveriges kusligaste hotell

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi tar gärna emot alla synpunkter, frågor, ris, ros och kommentarer som vi kan få! Välkommen att skriva till oss.