onsdag 24 mars 2010

Pulsen på TUR

Pulsen inom hotell- och restaurangbranschen är det något visst med. Köken slamrar och doftar, telefonerna ringer, inboxen plingar, städvagnarna rullar i korridorerna, personal finns nästan alltid på anläggningarna och sorlet från gästerna tystnar aldrig.

Nu var det längesen jag hade en fast tjänst inom hotell- eller restaurangbranschen men det händer att jag hoppar in vid större events för att få känna pulsen under några timmar. Det är härligt när adrenalinkicken stannar kvar i kroppen någon vecka och att ”njuta” av stundvis kaos är energi för min själ.

När jag var 15 år började jag jobba på mitt första restaurangjobb, i 20-års ålder fortsatte jag till café- och smörgåskedja, sen vidare till ett stort hotell med room service som huvudområde. Mitt sista fasta jobb blev på en av Sveriges största lunchserveringar. Varvat med tjänsterna blev det extra inhopp som eventpersonal och bröllopsservitris.

När jag nu, här på Informus, ringer anläggningar, stora som små, får jag en bråkdel av pulsen via telefonluren. En anläggning fixar med nytt bokningssystem och det slamrar och bankar härligt i bakgrunden. En annan anläggning pendlar mellan mig och en kund i två lurar. Och en tredje anläggning är ute på evenemang i skogen med ett gäng kontorsarbetare.

Jag tror inte många av er har missat att vi ska vara med på TUR i år igen!?! Jag börjar redan känna pulsen i kroppen, höra alla röster, telefoner, trampande fötter, knappande av laptops och andra tillhörande eventljud. Tåget går tidigt från Stockholm och åker sent från Göteborg men jag känner bara: Oh, så härligt jag kommer att må i helgen av alla nya intryck, givande möten och gemenskap med arbetsgänget.

Jag längtar! =)

/Marta Eriksson - gästbloggare

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi tar gärna emot alla synpunkter, frågor, ris, ros och kommentarer som vi kan få! Välkommen att skriva till oss.