torsdag 18 mars 2010

Jag älskar mässor!

Får man säga så när man representerar Sveriges största sajt för möten och konferens? Vi som jobbar för att allt ska finnas på nätet. En knapptryckning bort.

Allt det där gäller förstås fortfarande, men mässor är en helt annan värld. De sjuder av liv och rörelse. Möten med kunder. Förväntningar. Inspiration från andra montrar. Nya tankar och idéer. Samtal med kollegor - och med konkurrenter.

Mässor behövs. Om inte annat så för att sätta ett ansikte på den där kunden eller kollegan man bara pratat med via telefon eller mejl. Däremot är jag övertygad om att mässorna kommer att förändras. Färre fyrkantiga montrar på rad och fler spännande och kreativa miljöer.

Nu bär det snart av till TUR-mässan i Göteborg. Fyra intensiva och totalt utmattande dagar. Har man problem med sömnen ska man ställa ut på en mässa. Man somnar som en klubbad oxe varje kväll. Med högen av osorterade visitkort som ett dåligt samvete på nattduksbordet. Orkar inte nu. Fixar det sen. Man intalar sig att det är gott om tid att lägga in dem i säljstödssystemet på tåget på vägen hem på söndag kväll. Nu måste jag sova...

Sen sitter man där på kontoret två veckor efter mässan och stirrar på ett visitkort. Funderar vilket ansikte namnet på kortet hör ihop med. Vem var han? Vad sa han? Och framför allt, vad lovade jag?

Nej, i år måste jag ta mig i kragen. Skriva direkt på korten vad vi kom överens om och lägga in dem i datorn samma kväll. Fast först måste jag nog sträcka ut mig på sängen och vila fötterna en stund. Snark.

/Mikael

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi tar gärna emot alla synpunkter, frågor, ris, ros och kommentarer som vi kan få! Välkommen att skriva till oss.