tisdag 23 mars 2010

Det blev en... Informus!

Igår tog jag en långpromenad med hunden. Solen sken, några hemflyttade fåglar kvittrade, det klafsade i leran när jag gick och jag trodde verkligen att istiden var över för i år. Men nu när jag sitter här och tittar ut på de stora snöflingorna som dalar ner därute som om det var självaste julafton så är det fjällkänsla igen. Det får mig att tänka på hur vi egentligen kom på idén med en söktjänst som Informus. För det var just i fjällen det startade...

Min man Mikael och jag har alltid åkt upp till fjällen en vecka varje år för att åka skidor, både före och efter vi fick barn. Det är något speciellt med naturen däruppe och vi älskar att komma dit. Men vi hade ett problem! Vissa får en fjällstuga på köpet när de gifter sig. Och de flesta har antingen föräldrar, en moster eller åtminstone en kusin med en fjällstuga. Men inte vi. Bådas föräldrar hade gård på landet och hade ingen tid till att sköta en stuga.

Så varje år letade vi febrilt efter en passande stuga. Vår perfekta stuga skulle ligga precis vid skidbacken samt vara utrustad med bastu och öppen spis. Dessutom måste man få ta med hund. Den stugan var inte lätt att hitta kan jag tala om. Alltid var det något som fattades. Vi sa ofta att tänk om det ändå fanns något smart sätt att hitta just vår stuga. 1995 kom Internet och Mikael kom på att här fanns ju nu möjligheten att göra en söktjänst för stugor.

Vi började brainstorma med goda vänner som också var pigga på något nytt. Många möten senare kom vi fram till att vi skulle starta ett företag och bygga upp en söktjänst, men inte för stugor utan för konferenser. Vi insåg att marknaden inte var mogen för stugsökning eftersom det mest var företag som hade Internet då. Men för konferenser var det perfekt. När vi ett år senare hade tjänsten klar och la ut den på nätet blev konferensanläggningarna överlyckliga över den nya möjligheten att marknadsföra sig. Informus var född.

Men... någon bra heltäckande tjänst för stugor finns fortfarande inte och Mikael och jag har samma problem med att hitta den perfekta stugan i fjällen! Fast nu hittar vi ju väldigt bra hotell istället!

/Annie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi tar gärna emot alla synpunkter, frågor, ris, ros och kommentarer som vi kan få! Välkommen att skriva till oss.