lördag 13 mars 2010

Den rätta gnistan

När man har hittat den, då vill man aldrig vara utan den. Så sa i alla fall Max Söderpalm och Ola Wallström på deras Framgångsseminarium i torsdags. Jag och Annie var där.

Tänk er en kall natt på stenåldern. En grupp människor har samlats runt en hög med pinnar för att göra upp eld. Då var den livsviktig. Då kunde man dö om man inte hittade den. Det gällde att gnugga pinnar, slå flintastenar mot varandra och skapa en massa fel gnistor tills man hittade den, den rätta gnistan som tände elden.

Det ligger mest i att tänka positivt - så klart. Se dina mål även om de inte finns. Och leva som om du redan var den människa du vill vara. Föreläsningarna handlade om försäljning, visst, men ibland blev jag osäker på om de verkligen bara pratade om mitt jobb - och inte hela livet i sig. Jag ska bjuda på några citat.

"Att tro på de saker som du kan se och röra är ingen tro alls, men att tro på det du inte kan se är en triumf och en välsignelse"

"Människor misslyckas inte för att de siktar högt och missar, utan för att de siktar lågt och träffar"

"De som är läraktiga i en förändrande värld ärver världen, medan de som redan är lärda finner sig perfekt utrustade i en värld som inte längre existerar"

Pennan glödde när Ola pratade om hur man kan bli en vinnare. Vilka kloka ord. Visste ni att undersökningar visar, att om man inte börjar prova det man har lärt sig inom 48 timmar så är det kört? Då kommer man antagligen aldrig att prova. Och kanske aldrig hitta den rätta gnistan som tänder elden och gör dig till vinnare.

Vi fick till och med varsin knapp där det står att vi har den.

Efter föreläsningens slut fyllde vi på vårt bokförråd med ännu fler kloka ord. Och sedan stormade vi in på en Sushirestaurang som skulle stänga klockan åtta och insåg att vi inte ville stressäta. Så vi tog med oss hem och satt med tända ljus och underbart god sushi och pratade om hur vi skulle hitta vår rätta gnista.

Och morgonen efter - då kände jag den. Även om jag inte hittade den så snuddade jag vid den. Den Rätta Gnistan.

/Malin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi tar gärna emot alla synpunkter, frågor, ris, ros och kommentarer som vi kan få! Välkommen att skriva till oss.